Ημερίδα: «Επαγγελματική Εκπαίδευση, Χαρακτηριστικά και Προοπτικές – Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ»

Ημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση, Χαρακτηριστικά και Προοπτικές –  Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ»

Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση, Χαρακτηριστικά και Προοπτικές- Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» διοργάνωσε χθες το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Φλώρινας στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Φαίδων.

Στην αρχή της ημερίδας έγινε ενημέρωση από την Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας κ. Μακατσώρη Αγγελική, για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» και τα θετικά αποτελέσματα που υπήρξαν με την εφαρμογή του το Σχολ. Έτος 2018-19, στη βελτίωση του κλίματος και επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος του ΚΕΣΥ Φλώρινας σε θέματα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση γονέων και μαθητών σχετικά με:

• Την πρόσβαση μαθητών ΕΠΑ.Λ στις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία.
• Την εισαγωγή σε Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστών, στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)
• Τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων Πτυχίων ειδικοτήτων ΕΠΑ.Λ που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ακολούθησε ενημέρωση για το πρόγραμμα του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» των ΕΠΑΛ από τον Υπεύθυνο για την Μαθητεία στη ΔΔΕ Φλώρινας κ. Πυργιλή Παντελή, ο οποίος περιέγραψε τη δομή του προγράμματος, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Την ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας χαιρέτησε ο κ Παπάς Ιωάννης, Υπεύθυνος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Μαθητείας, στη ΔΔΕ Φλώρινας.

Το συντονισμό της Ημερίδας είχε η κ. Λαζαρίδου Μαρία, Υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...